Pitkäaikainen erityisosaaminen
Alkuperäiset alueella tuotetut tuotteet olivat yleensä yksinkertaisia rautaesineitä, joita tuotettiin pienissä erissä. Tämä muuttui kuitenkin 1700-luvun alussa uusien koneiden myötä, jotka mahdollistivat sekundaarisen valuraudan tuottamisen. Nyt pystyttiin tuottamaan ja myymään lukuisia tuotteita kuten savitöitä, keittoastioita sekä lämpöelementtejä. Lacanchessa tuotetut ensimmäiset puukaminat ja hellat koti- ja ravintolakäyttöön olivat myös ensimmäiset tyyppiään koko Ranskassa.
1900-luvulla pellin ja värjätyn emalin käyttö mahdollisti puuta ja hiiltä polttavien ruoanlaittovälineiden kehittymisen monimutkaisemmiksi ja tyylikkäimmiksi. Jotkut malleista ovat nykypäivänä aitoja keräilykappaleita.
Ruoanlaittovälineiden, hellojen, kaasuhellojen ja uunien käyttäminen muuttui progressiivisesti helpommaksi ja mukavammaksi 1900-luvun aikana. Kaasun ja sähkön käyttö lisäsivät myös lämmitysmenetelmiä.